Logotype för Storfors kommun

Storforselever jobbar hårt för Dovreresa hösten 2020

Engagerade elever och lärare i Bjurtjärn. Från vänster: Jonas Carlberg, Emma Sunden, Ludwig Andersson, Silas Monetha, Ines Rajala, Jesper Jegefalk Björn, Frida Persson, Anthony Herrala Andersson.

Engagerade elever och lärare i Bjurtjärn. Från vänster: Jonas Carlberg, Emma Sunden, Ludwig Andersson, Silas Monetha, Ines Rajala, Jesper Jegefalk Björn, Frida Persson, Anthony Herrala Andersson.

Under många år har Storfors sjundeklassare haft förmånen att starta terminen med en vecka i Dovre.
Trots tuffa ekonomiska tider valde man politiskt att avsätta en summa pengar till en liknande resa i höst - men till en lägre summa.
Nu vill eleverna jobba ihop resten själva.

Resan till Dovre beräknas kosta ungefär 170 000 kronor för en veckas vistelse för lärare och elever. I budgeten finns 100 000 kronor avsatta till en enklare resa.
Men föräldrar och elever har nu bildat en arbetsgrupp för att få ihop de 70 000 som fattas så att man ändå kan åka just till Dovre. Engagerad i gruppen är också läraren Jonas Carlberg.
- Jag har förstått att den här resan varit väldigt viktig för att skapa en bra grupp av blivande sjundeklassare. Jag engagerar mig både som lärare och som förälder eftersom jag vill att mina barn i framtiden ska få chans att bygga sitt ”årskurs-7-team”, säger han.
Arbetet är nu i full gång med bland annat försäljning av kläder från New body och ett projekt för att locka sponsorer.
Rektor Sven-Erik Rhen berättar att man redan fått in 28 000 kronor på kontot och att det finns gott hopp om projektet.
- Eleverna jobbar hårt för att det ska bli av och jag är övertygad om att vi går i mål. Många i bygden tycker att det här är en viktig sak, säger han.
Jonas Carlberg hoppas att arbetsgruppen ska lyckas.
- Lärare och elever som har gjort denna resa säger att det är något som de aldrig glömmer. De relationer som byggs mellan eleverna och mellan elever och lärare underlättar arbetet under hela högstadietiden, säger han.
Anthony Herrala Andersson är en av de engagerade eleverna.
- Jag tycker att det ska bli väldigt roligt eftersom det är spännande aktiviteter och utflykter. Dessutom får jag lära känna nya kompisar som jag ska gå i samma klass som, säger han.

DEN SOM VILL BIDRA
Den som vill bidra till elevernas resa med små eller stora bidrag kan som företag eller privatperson sätta in ett bidrag till föräldragruppens projektkonto via kommunen. Märk med ”Projekt 6530”.
Bankgiro 113-1275 .
Frågor om resan besvaras av Sven-Erik Rhen 0660-652 02.

Senast publicerad av Eva Wiklund