Logotype för Storfors kommun

Rektorn tackar för terminen med gemensamt Pepsi-pys

När rektorn för Vargbroskolan i Storfors tackar eleverna för den gångna terminen sker det inte på något traditionellt sätt.

I Storfors sprätter man gemensamt upp Pepsi max-burkar och äter skumtomtar.

- Det här är en rolig grej och det är kul att våran rektor är tacksam för att vi är hans elever och för att vi sköter oss, säger Elionor Erman, som går i sjunde klass.

 

Rektor Sven-Erik Rhen berömmer skolans äldsta elever.

- Om en skola är bra eller inte avgörs till stor del av hur bra niorna är, och jag måste säga att ni utvecklats sedan ni gick i sjuan. Både när det gäller studier och när det gäller hur man uppför sig. Jag är stolt över er, säger han.

Efter det korta talet påbörjas Pepsi-ritualen som är rektors terminsvisa avslutning med alla elever.

- Nu gäller det. Ingen får tjuvstarta utan grejen är att vi alla öppnar samtidigt så att vi får det riktiga Pepsi-pyset, säger han.

Ljudet blir startsignalen för ett allmänt sorl och många glada miner.

- Jag gillar den här skolan. Den är väldigt trygg och genom att vi åkte till Dovre i sjuan lärde man känna de andra ännu mer, säger Albin André, som går i åttan.

Fadi Algazay har bara gått i skolans förberedelseklass i en månad, men trivs redan.

- Allt är bra här. Alla respekterar oss nya och vi får lära oss saker på ett bra sätt, säger han.

Ellen Piscator säger att Vargbroskolan definitivt måste vara Sveriges bästa skola.

- Det är fräscht här, trevliga elever och lärare och ingen mobbing, säger hon.

Ett pris delas också ut under samlingen. I skolan använder man inte ytterskor och Miglé Leckaité får pris för terminens bästa innesko. Hon kan därmed bära hem en hel låda med skumtomtar.

Rektor Sven-Erik Rhen avslutar samlingen med en uppmaning:

- Jag riktar mig speciellt till er nior; nu kör vi ända in i kaklet med studierna hela vårterminen och så ska vi passa på att ha trevligt på resorna till Liseberg och Polen. Och till alla er elever; ha nu en riktigt god jul och passa på att vila er, för det behöver man också, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund