Logotype för Storfors kommun

Nio lokala pristagare under Storfors Nobelfest

När högstadieeleverna på Vargbroskolan bjöds in till middag för att fira Nobeldagen, var det inte bara bubbel, bordservering och dansuppvisning som bjöds.

Man passade även på att prisa åtta elever och en lärare för deras insatser under året.

- Det finns flera orsaker till att vi ordnar Nobelfest. Dels är det en högtidsdag, väl värd att uppmärksammas. Dels vill vi slå ett slag för kunskap, det är ju väldigt vanligt att dela ut priser inom idrotten, men mindre vanligt att prisa annan kunskap, säger rektor Sven Erik Rhen.

Den tredje orsaken är att skolan vill erbjuda många olika mötesplatser för ungdomar och vuxna.

- Det här är en av alla de mötesplatser där ungdomar kan ha trevligt tillsammans med varandra och tillsammans med vuxna, säger Sven-Erik Rhen.

Och nog låg förväntan i luften när snyggt klädda servitörer i form av föräldrar ilade fram och tillbaka mellan borden med fyllda tallrikar.

Under kvällen fick åtta elever och en lärare motta fina utmärkelser och varma applåder. Nytt för året var priset för Årets lyft som tilldelades Tim Hagnäs & Albin Vilhelmsson med motiveringen; ”På ett beundransvärt sätt har ni jobbat stenhårt med att bryta tidigare mönster och genom denna kamp vänt livet till en hållbar och hälsosam livsstil. Synliga resultat, god självkänsla, hälsa och livsglädje lyser numer starkt och klart hela vägen inifrån och ut.”

Övriga pristagare var;

Författarpriset tilldelades Josephine Palm

”En elev som har utvecklats mycket på sistone, både som skribent och rent personligt. Den här eleven har skrivit en fantastisk novell som verkligen berör och går rakt in i hjärtat på läsaren. Novellen är enkel och poetiskt skriven och vändningen i slutet ger eftertanke.”

Matematikpriset tilldelades Clara Buhre

”En engagerad elev som på ett strukturerat sätt åtar sig olika matematiska utmaningar. Pristagaren presterar alltid på en hög nivå och tar stort ansvar för att slutföra sina uträkningar på ett genomarbetat sätt.”

Pris för Årets lyft tilldelades Tim Hagnäs & Albin Vilhelmsson

”På ett beundransvärt sätt har ni jobbat stenhårt med att bryta tidigare mönster och genom denna kamp vänt livet till en hållbar och hälsosam livsstil. Synliga resultat, god självkänsla, hälsa och livsglädje lyser numer starkt och klart hela vägen inifrån och ut.”

Samhällsvetarpriset tilldelades Amanda Pedersen

”För alla nyfikna frågor, intresset och viljan att förstå. För en kämpainsats utöver det vanliga. För bredd och djup i dina kunskaper. För din klokskap och förmåga att resonera. Du har investerat tid och engagemang och det har betalat sig i form av fantastiska betyg.”

Naturvetenskapspriset tilldelades Tova Jonsson

”För att du alltid är nyfiken, kritisk och vetgirig. Du kan förklara och generalisera systematiskt inom naturvetenskapens ämnen.”

Fredspriset tilldelades Gufran Kandash

”Med ett öppet sinne och en naturlig nyfikenhet intresserar sig denna person för andra långt mer än för sig själv. En stark vilja att inte bara se andra människor utan också förstå och lära av andra. Ett fokus som är inriktat på att ena människor och se människors godhet, inte religion eller hudfärg. Är en hjälpande hand i människors liv, i skolan samt utanför, från att lära ut svenska till att vara en axel att vila sig mot. För att hon gör skillnad och spelar en viktig roll i dagens, samt framtidens samhälle.”

Konstpriset tilldelades Maja Pekkala

”En ambitiös och kreativ elev. En god tecknare med eget uttryck, noggrannhet och god formkänsla.”

Slöjdpriset tilldelades Loh Me Paw

”En kreativ och ambitiös elev som vågar söka nya vägar inom slöjden och är mycket självständig i sitt arbete. En god förmåga att ”rycka in” och hjälpa sina kamrater”

Slitvargspriset tilldelades AliReza Maleki

”En kämpe i det tysta, arbetar självständigt och kreativt. Tar egna initiativ och driver positivt fram sitt arbete mot bestämda mål. Alltid villig att utveckla och förbättra sitt skolarbete och därmed sig själv.”

Pris som Årets Stöttepelare tilldelades Annelie Wennerström Bergenheim

”Du finns där, inte bara för dina elever utan du finns där för alla. Med ett gott hjärta och stark vilja om att alla ska lyckas, ger du oss kraften att orka fortsätta kämpa. Du kommer alltid hit med ett leende och bra inställning. Vi kommer med ett leende och bra inställning till dina lektioner.”

Senast publicerad av Eva Wiklund