Logotype för Storfors kommun

Måltidens dag firades med stil på Vargbroskolan

När lärare och elever firade Måltidens dag på Vargbroskolan, så gjordes det med stil. Bordsservering och vackert dekorerade bord inbjöd till en annorlunda lunchrast.

Mjuk musik välkomnar och vid borden sitter eleverna klassvis med sina lärare. Visst är sorlet påtagligt, men ändå inte påträngande.

Någon hugger in på hälsobrödet som några niondeklassare bakade tidigt på morgonen, medan andra skrapar upp det sista av gratängen, kycklingen och dragonsåsen. När de äldre eleverna serverar efterrätterna får Dennis, Fredrik, Kasper och Alexander lite glitter i ögonen.

Chokladpudding är gott, men maten var ännu godare säger Dennis.

Fröken Desiré Lavén inflikar att alla åt mer än vanligt just idag.

- De här yngre eleverna tycker att det är pirrigt och roligt att högstadieeleverna är här. Hela arrangemanget är roligt, vi har övat på bordsskick hela veckan, eller hur, säger hon och får medhåll av grabbarna runt bordet.

Och när lågstadieeleverna ätit klart vimlade det av raska niondeklassare som plockar undan, torkar bord, rullar servetter och ställer i ordning för mellanstadieeleverna.

- Alla elever som hjälpt till har varit otroligt duktiga, säger hemkunskapslärare Annika Svensson, som tillsammans med bland andra kostansvariga Malin Larsson håller i trådarna.

Malin, som tog initiativ till speciallunchen, hoppas på fler måltider i samma stil.

- Finns det bara folk som är villiga att hjälpa till kan vi absolut göra det här fler gånger säger hon.

Senast publicerad av Kristina Elmström