Logotype för Storfors kommun

Kostnadsfri kurs i spädbarnsmassage startar onsdag 11 september

Onsdag den 11 september startar en kostnadsfri kurs i spädbarnsmassage och det finns platser kvar.

Kursen hålls på öppna förskolan under fem tillfällen.

- Det blir en stund av välbefinnade för både barn och föräldrar. Massagen kan lindra magknip och barnen brukar dessutom sova bättre, säger kursledaren Lena Duvander.

Spädbarnsmassage är en kärleksfull beröring av det lilla barnets hud, kroppens största sinnesorgan. Lena Duvander menar att massagen ger förälder och barn en upplevelse av kontakt, kommunikation, glädje och kärlek.

- Det ger föräldern en möjlighet att fördjupa och utveckla samspelet med ditt barn, säger hon.

Hon betonar dock att spädbarnsmassage inte är någon behandling utan en stund av välbefinnande. Däremot har det visat sig att magmassagen kan lindra magknip och gasbesvär om den utförs regelbundet.

Vilka fördelar finns det då med att massera spädbarn?

- Barnets alla sinnen får stimulans. Förälder och barn har ögonkontakt, känner doft och närhet. Föräldern småpratar med barnet och ger lugna strykningar med varma mjuka händer. Det får barnet att känna sig älskat och tryggt, säger hon.

Hon tycker också att massagen är ett tillfälle för föräldern att lära känna, förstå och besvara barnets kroppsspråk och signaler.

Ålder: Kursen passar föräldrar med barn upp till ungefär sex månaders ålder.

Kurstillfällen: Onsdag 11 september, torsdag 12 september, torsdag 19 september, onsdag 25 september och torsdag 26 september kl 10.00-11.00. Kurspasset avslutas med fika. Öppna förskolan håller öppet som vanligt och eventuella syskon är välkomna att delta i den verksamheten.

Plats: Öppna förskolan, Hammargatan 3. 

Medtag: Eget liggunderlag till barnet och handduk.

Ingår: Kallpressad olja och massagehäfte.

Information: Lena Duvander, tel 0550-652 66 eller mail lena.duvander@storfors.se

Senast publicerad av Eva Wiklund