Logotype för Storfors kommun

Fullt ös på Summercamp i Storfors

Just nu pågår Summercamp för fullt i Storfors.

32 barn har roligt i skogen, på simskola och i Strandparken.

- Det här är mycket roligare än fritids, säger åttaåriga Frida Fjellgren Paulsen, som tycker att inledningen på sommarlovet varit toppen hittills.

Under fem veckor ansvarar Mia Löytölä och Ida Zetterkvist för Summercamp och till sin hjälp har de ytterligare ett par ledare.

- Vi behöver vara flera vuxna för det blir väldigt intensivt, säger Ida, som också poängterar att det är roligt både för stora och små.

Just denna första vecka har ungefär halva gruppen simskola på förmiddagarna. Då passar de övriga på att leka eller spela utomhus innan det är dags för lunch i Vargbroskolans cafeteria. Fruktstund hinner man också med.

- Efter lunch går vi till skolskogen med hela gruppen. Där jobbar vi lite på temat Wild Kids där barnen får uppdrag i tre olika grupper. Sedan blir det också massor av lek, säger Mia, som gillar sommarjobbet.

- Det här blir en fin erfarenhet att ta med sig. Det är också extra roligt eftersom alla barn har valt att vara här och verkligen tycker att det är roligt, säger hon.

Sjuårige William Ottosson stortrivs också på lägret.

- Simskolan har varit roligast och jag gillar att gå till skogen också, säger William, som ska tillbringa stor del av sommaren med att bada.

Ytterligare två veckor återstår för de yngre barnen, innan det är dags för högstadieeleverna att få sina veckor.

- Där kommer vi att ha ett annat upplägg med olika aktiviteter, både dagtid och kvällstid, och man får anmäla sig till varje tillfälle, berättar Ida.

- Vi kommer att lägga ut programmet fortlöpande beroende på väder och vilka aktiviteter som är populära, säger Mia, och pratar om paddling, grillkvällar och andra uteaktiviteter.

Ett datum som redan är klart är tisdag den 19 juli. Då blir det Bumper ball.

- Man sätter på sig en stor bubbla i plast och sedan ska vi spela fotboll. Det ska vara riktigt kul, säger Mia, som hyrt utrustning från Nöjesbolaget i Karlstad.

Senast publicerad av Eva Wiklund