Logotype för Storfors kommun

Babymassage start för föräldragrupp i Storfors

När Öppna förskolan i Storfors erbjöd gratis kurs i babymassage var intresset stort.

Satsningen blev dessutom starten för en växande föräldragrupp med andra aktiviteter.

- Massage är bra för barnen men också för anknytningen mellan barn och förälder, säger ledaren Lena Duvander, som är enhetschef för förskolan i Storfors kommun. Hon har nyligen utbildat sig inom spädbarnsmassage och under fem träffar lärde hon en grupp på tio mammor att massera sin små. Helst ska barnen vara mellan tre och fem månader när man börjar.

- Mest handlar det om välbefinnande och en mysig stund för barn och förälder, men vi har också att jobbat lite med magknipsmassage, säger hon.

Tvillingmamman Marije op den Kelder får hjälp av hälsokonsulent Pia Aspvik för att kunna vara med.

- Sven och Menno tycker verkligen om det här och det är roligt att göra andra saker med barnen än jag gör hemma, säger Marije som är relativt nyinflyttad till Kungsskogen i Storfors kommun.

- Jag jobbar som badmästare i Filipstad och min man jobbar på fönsterfirman i Storfors. Vi trivs väldigt bra med att det är så lugnt och skönt, säger hon.

Och massagegruppen har också gett möjlighet till nya kontakter. Nu har man startat en facebookgrupp för föräldrar med barn födda under 2016 och 2017.

- Jag vill gärna hitta på saker, så det känns väldigt roligt med den här gruppen, säger Sandra Mäenpää.

Gruppen badar i Storfors bassäng på måndagar, man har börjat med barnvagnsbio och nu planerar man även att dra igång barngympa för små barn.

Våren 2018 planerar Lena Duvander att starta ytterligare en massagegrupp, förmodligen under senare delen av vårterminen.

FAKTA: Facebookgruppen ”Storfors Föräldragrupp, Barn Födda -16/17 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.” välkomnar alla Storforsföräldrar med barn födda 2016 och 2017. Gruppen har idag 27 medlemmar.

Senast publicerad av Eva Wiklund